'Ajax laat in zoektocht naar Álvarez-opvolger oog vallen op middenvelder Werder'

'Ajax laat in zoektocht naar Álvarez-opvolger oog vallen op middenvelder Werder'

13-08-2023 00:00 Laatste update: 00:06
162

Ajax heeft Werder Bremen-middenvelder Ilia Gruev op de korrel. Althans, dat melden Duitse media Kicker en BILD. De 23-jarige Bulgaar is op weg naar de uitgang bij Werder.

Een jaar geleden was Ajax ook al geïnteresseerd in Gruev. Destijds bleef Edson Álvarez tegen de verwachting in, waardoor de belangstelling verdampte. Nu Álvarez vertrokken is, wordt de interesse naar verluidt nieuw leven ingeblazen. Naast Ajax zouden er ook meerdere Bundesliga-clubs in de race zijn voor Gruev, die bij voorkeur als defensieve middenvelder speelt.

Gruev reisde vrijdag al niet meer met Werder naar Köln, waar de bekerwedstrijd tegen Viktoria Köln werd afgewerkt. Volgens BILD heeft dit te maken met een naderende transfer. Het is nog onduidelijk of Ajax daadwerkelijk de club is waar de Bulgaar naartoe verhuist. Volgens het Duitse medium is er ook belangstelling vanuit Engeland en Italië.

Gruev heeft 32 Bundesliga-wedstrijden op zijn naam. De achtvoudig international van Bulgarije deed vorig seizoen in het merendeel van de competitiewedstrijden mee.