'Chelsea trekt alle registers open: recorddeal Caicedo, ook bod op Lavia'

'Chelsea trekt alle registers open: recorddeal Caicedo, ook bod op Lavia'

13-08-2023 12:47
43

Chelsea staat op het punt om van Moises Caicedo de duurste Premier League-speler ooit te maken. The Blues naderen een akkoord met Brighton over de transfer van de Ecuadoriaan, meldt The Telegraph.

Chelsea is bereid om heel diep in de buidel te tasten voor Caicedo om te voorkomen dat hij naar rivaal Liverpool vertrekt. De Londenaren zijn het nagenoeg eens over een transfersom van 115 miljoen pond, omgerekend 133 miljoen euro. Dat bedrag kan door bonussen nog verder oplopen.

Wedden

Meer odds

Daarmee wordt de 21-jarige middenvelder de duurste aankoop ooit van een Premier League-club. Dat record is nu nog in handen van toekomstig ploeggenoot Enzo Fernández, voor wie 121 miljoen werd betaald aan Benfica.

Chelsea maakt al lange tijd werk van Caicedo, maar slaagde er maar niet in om een akkoord te bereiken met Brighton. Toen Liverpool tussenbeide dreigde te komen, trapten The Blues echter het gaspedaal in. Alleen de laatste details scheiden Caicedo nog van een overstap naar Stamford Bridge. De middenvelder sprak zelf ook al zijn voorkeur uit voor de Londenaren.

Met de komst van Caicedo lijkt Chelsea bovendien nog niet klaar. De club heeft ook een bod uitgebracht van 63 miljoen euro op Romeo Lavia. Volgens The Telegraph is het niet uitgesloten dat beide spelers worden aangetrokken. Overigens is ook Liverpool in de race voor de Belg van Southampton.