'Ajax én Lens akkoord met Middlesbrough: som van 11,5 miljoen, bal bij speler'

'Ajax én Lens akkoord met Middlesbrough: som van 11,5 miljoen, bal bij speler'

13 augustus om 19:01

Ajax kan mogelijk spoedig de volgende zomerversterking verwelkomen. De Amsterdammers hebben met Middlesbrough een akkoord bereikt over de transfer van Chuba Akpom, meldt Sky Sports.

Dat Akpom ook naar Amsterdam komt, is allesbehalve zeker. Middlesbrough heeft namelijk niet alleen met Ajax een overeenstemming bereikt. De Engelsen zijn ook met RC Lens akkoord over een overstap van de 27-jarige spits. Volgens het Engelse medium heeft Middlesbrough ingestemd met een transfersom van tien miljoen pond, omgerekend 11,5 miljoen euro.

Het laatste woord is dus aan Akpom, die dus kan kiezen tussen Ajax en Lens. Naar verluidt worden er op persoonlijk vlak geen problemen verwacht, waardoor het zeker lijkt dat de Engelsman met een Nigeriaans paspoort vertrekt uit het Championship. Akpom was vorig jaar topscorer van het tweede niveau van Engeland met 28 doelpunten.

Bij Ajax moet Akpom de concurrent van Brian Brobbey worden. Trainer Maurice Steijn maakt er geen geheim van dat hij voor het sluiten van de transfermarkt een nieuwe spits aan zijn selectie wil toevoegen.