Biseswar over Ajax-target Akpom: 'Keken urenlang naar beelden van Van Nistelrooij'

Biseswar over Ajax-target Akpom: 'Keken urenlang naar beelden van Van Nistelrooij'

15-08-2023 08:25 Laatste update: 08:31
82

Diego Biseswar weet het zeker: met Chuba Akpom haalt Ajax een voor Eredivisie begrippen uitstekende spits in huis. De Nederlander was in het verleden twee jaar lang de huisgenoot van de Engelsman, die op het punt staat gepresenteerd te worden in Amsterdam. 

Ajax is volgens de laatste berichtgeving akkoord met Middlesbrough, en ook op persoonlijk vlak lijken de Amsterdammers zo goed als rond met de speler. In het verleden stond Akpom onder contract bij PAOK Saloniki, waar ook Biseswar onder contract stond. "Ik leerde Chuba zo kennen als een heel leuke, spontane jongen. En bovendien als een goede voetballer. Het was mijn maatje", aldus Biseswar in gesprek met De Telegraaf.

De aanstaande spits van Ajax probeerde veel op te steken van iconische spitsen van vroeger. Op die manier hoopt hij zijn spel te verbeteren. "Dan keken we op onze kamer urenlang naar YouTube-beelden van Teddy Sheringham, Andriy Shevchenko en Ruud van Nistelrooy. Hij keek dan heel goed naar hun manier van afwerken en naar hun looplijnen in het veld. Zo’n jongen was het. Hij wilde écht beter worden. Wel leuk, zoiets verwachtte ik niet van tevoren. Dat het zo’n type was", vervolgt de oud-speler van Feyenoord. 

Wel duurde het even voordat Akpom de smaak bij PAOK te pakken kreeg. "Bij PAOK leerde hij mannenvoetbal en dat het niet om mooi spel gaat maar om productief zijn. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Chuba is een sterke spits, die goed in de ruimte maar ook in de bal kan spelen. Ik las dat Pierre van Hooijdonk zei dat Chuba goed met zijn hoofd is. Nou, dat klopt zeker. Ik ken weinig jongens die beter kunnen koppen."

Ajax
Het lijkt een kwestie van tijd voordat Ajax de transfer van Akpom wereldkundig maakt. "Ik denk dat hij een aanwinst wordt voor Ajax. Met zijn persoonlijkheid, maar eigenlijk in alle opzichten. Ook voor het Nederlandse voetbal. Je zult zien, in Nederland zijn er niet veel spelers geweest met zo’n postuur die zo snel zijn. Chuba is wel een jongen die wat vertrouwen nodig heeft, dus gun hem wat tijd", besluit Biseswar.