Done deal van 68 miljoen: Chelsea trekt weer portemonnee voor middenveld

Done deal van 68 miljoen: Chelsea trekt weer portemonnee voor middenveld

18 augustus - 11:00 Laatste update: 11:09
80

Done deal op Stamford Bridge: Chelsea heeft opnieuw de portemonnee getrokken. Roméo Lavia komt voor een megabedrag over van Premier League-degradant Southampton. De negentienjarige Belg tekent wederom een megacontract, hij ligt tot de zomer van 2030 vast bij Chelsea.

Chelsea betaalt 68 miljoen euro voor Lavia, inclusief bonussen. The Blues troeven het eveneens geïnteresseerde Liverpool af. Dat gebeurde eerder deze week ook al met Moisés Caicedo. De negentienjarige Belg speelde pas een jaar bij Southampton, dat hem voor vijftien miljoen euro wegplukte uit de jeugdopleiding van Manchester City.

Chelsea-manager Mauricio Pochettino beschikt nu over drie middenvelders die gezamenlijk meer dan 300 miljoen euro hebben gekost. De kapitaalkrachtige Londenaren verpulverden dit jaar twee keer het transferrecord in de Premier League met de komst van Enzo Fernández (121 miljoen) en Caicedo (133 miljoen).

"Ik ben heel blij dat ik speler van Chelsea ben en dat ik onderdeel mag zijn van dit indrukwekkende project", vertelt een trotse Lavia op de clubwebsite van The Blues. "Dit is een geweldige club met enorme historie, dus ik kan niet wachten om te beginnen. Ik hoop mijn teamgenoten snel te kunnen ontmoeten, zodat we chemie kunnen creëren en zo samen grote dingen kunnen bereiken."