FC Barcelona presenteert Deco

Opvolger Jordi Cruijff bekend: FC Barcelona presenteert nieuwe sportief directeur

16 augustus om 16:49
Laatste update: 16 augustus om 16:51

FC Barcelona heeft Deco aangesteld als de nieuwe sportief directeur. De 45-jarige Portugees, die in het verleden actief was als speler van de Spaanse grootmacht, treedt daarmee in de voetsporen van Jordi Cruijff. 

Cruijff maakte begin dit jaar bekend te vertrekken bij Barcelona. Hij was twee seizoenen betrokken bij het technische beleid van de club, die hij tussen 1994 en 1996 diende als speler. 

Met de komst van Deco vult Barça het gat dat Cruijff heeft achtergelaten weer in. Eerstgenoemde speelde tussen 2004 en 2008 bij de Catalanen. Onder leiding van Frank Rijkaard en assistent-trainer Henk ten Cate boekte hij in 2006 een groot succes met de club door de Champions League te winnen. 

Nu hij sportief directeur wordt, iets wat al geruime tijd in de lucht hing, moet hij wel zijn werkzaamheden als zaakwaarnemer van Barcelona-aanvaller Raphinha neerleggen. Deco heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor drie jaar. De komende weken werkt hij nog samen met Mateu Alemany. Zijn dienstverband eindigt op 2 september.