Ajax en Feyenoord kunnen juichen: Dinamo Zagreb uitgeschakeld, 'targets onderweg'

Ajax en Feyenoord kunnen juichen: Dinamo Zagreb uitgeschakeld, 'targets onderweg'

19-08-2023 23:19
208

Dinamo Zagreb is in de derde voorronde van de Champions League uitgeschakeld door AEK Athene. Na een 1-2 thuisnederlaag werd het zaterdagavond in Griekenland 2-2. De uitschakeling heeft positieve gevolgen voor Feyenoord en Ajax.

Ajax-target Josip Sutalo zette Dinamo Zagreb op voorsprong, waarna de marge zelfs werd verdubbeld. De Kroaten waren hard op weg naar de play-offs van de Champions League, maar AEK sloeg in de tweede en elfde minuut van de blessuretijd toe. Dinamo Zagreb was duidelijk: Sutalo en Feyenoord-doelwit Luka Ivanusec móesten meespelen in het tweeluik tegen de Grieken.

Wedden

Meer odds

Nu Dinamo uitgeschakeld is, zal er snel beweging zijn. Volgens Kroatische media stapt Sutalo zondag al op het vliegtuig om zijn transfer naar Ajax af te ronden. Ook voor Feyenoord is het gelijke spel tussen de Kroaten en AEK goed nieuws. 1908 meldt dat de Rotterdammers zondag met Dinamo om tafel gaan om de deal over Ivanusec af te ronden.

Daarmee heeft Feyenoord zijn droomkandidaat zo goed als binnen. De Stadionclub zit al geruime tijd achter Ivanusec aan, maar de deal liep veel vertraging op door de houding van Dinamo.

Kijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!