Eiting-gate houdt Twente en Volendam in zijn greep: 'Geen clausule gezien'

Eiting-gate houdt Twente en Volendam in zijn greep: 'Geen clausule gezien'

20-08-2023 12:26 Laatste update: 13:54
103

Jan Streuer verwacht niet dat FC Twente en FC Volendam de onderhandelingen over Carel Eiting nog op eigen kracht vlot weten te trekken. Daarom wachten de partijen 'rustig' op uitspraak van de arbitragecommissie, klinkt het.

Streuer schoof zondagochtend aan bij Goedemorgen Eredivisie en wilde aanvankelijk niets kwijt over de kwestie-Eiting. "We wachten op de uitspraak en ik wil er niet meer op ingaan." Als er wordt doorgevraagd, laat de uittredend technisch directeur van Twente toch wat meer los. "Wij hebben geen clausule gezien."

Eiting wil naar Twente en zou een ontsnappingsclausule van vier ton hebben, maar dat wordt fel bestreden door zijn club Volendam. De wijdbroeken noemden het Enschedese bod van ongeveer vijf ton zelfs 'absurdistisch'. Donderdag diende de zaak bij de arbitragecommissie, die volgende week uitspraak zal doen.

Of Twente inderdaad te laag zit, daar valt volgens Streuer over te twisten. "Hij is behoorlijk geblesseerd geweest en Volendam is geen club die per se bij Eiting past. Hij heeft andere ambities, wil hogerop. Ik weet niet wat de uitspraak straks gaat worden, maar nieuwe onderhandelingen met Volendam worden vrij moeilijk."

In een poging de gesprekken vlot te trekken, reed Jasper van Leeuwen, technisch manager van Volendam, onlangs wel naar Hengelo om het gesprek aan te gaan. Streuer: "We hebben geprobeerd om uit deze situatie te komen, maar dat is niet gelukt. Het gaat altijd om geld. Altijd."

Kijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!