Sparta-uitblinker Olij gelinkt aan Feyenoord: Die voelde ik al aankomen

Sparta-uitblinker Olij gelinkt aan Feyenoord: "Die voelde ik al aankomen"

21-08-2023 14:08
96

Nick Olij staat ook in de laatste fase van de transferperiode open voor een stap hogerop. De vraag of hij Justin Bijlow zou willen vervangen bij Feyenoord, ontwijkt de 28-jarige doelman van Sparta.

"Die voelde ik al aankomen", reageert Olij bij RTV Rijnmond op de 'Feyenoord-vraag'. "De club weet dat we de markt aan het verkennen zijn. Dat heb ik eind april al aangegeven. We gaan zien wat er komen gaat. Ik ben topsporter en wil het hoogste bereiken, maar de situatie moet goed zijn voor alle partijen en vooral mijn gezin. Als dat niet zo is, gaan we niet."

Arne Slot bevestigde zondag na het gelijkspel van Feyenoord tegen Sparta, waarin Olij uitblonk, dat hij op zoek gaat naar een extra doelman, nu Bijlow een polsbreuk heeft opgelopen. ESPN-analist Kenneth Perez wenst hem daar veel succes bij. "Zoek maar een betere keeper dan Wellenreuther...", zegt hij bij Dit Was Het Weekend.

Perez gaat vervolgens ook in op de vraag of Olij een optie zou moeten zijn voor Feyenoord. "Als hij dat wil en Sparta niet te veel vraagt, zou ik het doen." De Deen maakt tegelijkertijd een kanttekening. "Als Bijlow terugkomt, is hij toch te allen tijde de eerste keeper?" Eerder deze zomer hengelde Ajax nog naar Olij. De Amsterdammers kozen uiteindelijk voor Diant Ramaj.

Kijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!