ESPN: Eiting ziet al zijn eisen afgewezen worden en verliest zaak van Volendam

ESPN: Eiting ziet al zijn eisen afgewezen worden en verliest zaak van Volendam

22-08-2023 22:07 Laatste update: 22:16
399

Carel Eiting heeft zijn arbitragezaak tegen FC Volendam verloren, weet ESPN. Alle eisen van de middenvelder zijn afgewezen, waardoor de club uit het vissersdorp kan vragen wat het wil voor Eiting.

Tussen Volendam en Eiting was er onenigheid over een clausule in het contract van de speler. Eiting kon voor een gelimiteerde transfersom van vier ton vertrekken bij Volendam, maar de club gebruikte een optie in de verbintenis om automatisch te verlengen. Daarmee kwam de clausule te vervallen. Eiting was het daar niet mee eens en ging naar de arbitragecommissie, maar verloor de zaak volgens ESPN.

FC Twente had serieuze interesse en Eiting wilde de transfer graag maken, maar dat lijkt nu een moeilijk verhaal te worden. De Tukkers wilden vier ton betalen, terwijl Volendam meerdere keren duidelijk maakte dat Eiting tussen de twee en drie miljoen euro waard zou zijn. Volendam kan dat bedrag dus nu ook vragen voor de geboren Amsterdammer, terwijl Twente dat geld niet op tafel kan leggen.

Het is wel de vraag hoe de toekomst van Eiting er nu uitziet. Hij meldde zich op het laatste moment ziek voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, terwijl hij ook tegen Go Ahead Eagles afwezig was.