Fenerbahçe-trainer onder de indruk van FC Twente: 'De Hollandse school is sterk'

Fenerbahçe-trainer onder de indruk van FC Twente: 'De Hollandse school is sterk'

23-08-2023 20:18 Laatste update: 20:22
44

Ismail Kartal heeft in aanloop naar het duel met FC Twente zijn bewondering uitgesproken over de ploeg van trainer Joseph Oosting. De trainer van Fenerbahçe is enthousiast over de Nederlandse voetbalcultuur. 

Kartal heeft Twente, dat donderdag om 19.00 uur aftrapt tegen Fenerbahçe, zeer goed geanalyseerd. Daarbij viel hem een aantal zaken op. "Het is een goed en dynamisch team. Het is een jonge ploeg en er zit veel beweging in. Ze spelen volgens de Hollandse school en die is erg sterk", aldus de trainer, opgetekend door Voetbal International

Ook oud-Feyenoorder Sebastian Szymanski was aanwezig op het persmoment. Voor hem is Twente geen onbekende. "Ik heb vorig jaar twee wedstrijden tegen Twente gespeeld. Dus ik weet wat ze kunnen. Ze hebben goede spelers. Het is een team dat probeert zoveel mogelijk de bal te hebben."

Twente vaardigde Oosting en Naci Ünüvar af naar de persconferentie. Laatstgenoemde speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Trabzonspor, en koos onlangs voor Turkije als international. "Het is altijd mooi om terug te zijn in het land van je afkomst", aldus de creatieve speler, die dolblij is met die beslissing. "Een keus op gevoel. Ik heb met de trainers gesproken en ben er superblij mee."