Wangedrag van Spaanse voorzitter lijkt bestraft te worden: FIFA start onderzoek

Wangedrag van Spaanse voorzitter lijkt bestraft te worden: FIFA start onderzoek

24-08-2023 15:53 Laatste update: 17:38
76

De FIFA is een onderzoek gestart naar het gedrag van Luis Rubiales. De Spaanse voorzitter raakte in opspraak nadat hij na de gewonnen WK-finale speelster op de Jennifer Hermoso op de mond kuste. 

De FIFA maakt in een officieel statement bekend stappen te gaan zetten. 'De disciplinaire commissie heeft Rubiales vandaag geïnformeerd dat er een disciplinaire procedure tegen hem is geopend op basis van de gebeurtenissen die plaats hebben gevonden tijdens de finale van het WK op 20 augustus 2023.'

Sinds die gebeurtenissen ligt Rubiales behoorlijk onder vuur. Hermoso gaf al aan het voorval als zeer vervelend te hebben ervaren, waarna later ook voorzitter van de vrouwenvoetbalvakbond Tamara Ramos hem betichtte van wangedrag. "Hij stelde me vragen zoals welke kleur ondergoed ik droeg", vertelde ze in het programma El Programa del Verano.

Rubiales heeft via de officiële kanalen van de Spaanse bond zijn excuses aangeboden. "Ik zat helemaal verkeerd. Dat moet ik nu toegeven. Ik wil me verontschuldigen bij de mensen die ik heb gekwetst", zo liet hij weten in een videoboodschap.