Twente denkt aan speciale constructie voor Eiting: 'Kijken samen naar oplossing'

Twente denkt aan speciale constructie voor Eiting: 'Kijken samen naar oplossing'

24-08-2023 16:15
103

FC Volendam won een arbitragezaak van Carel Eiting, maar toch verwacht FC Twente-watcher Leon ten Voorde dat de controleur 'volgende week' speler van de Tukkers is. De kans is aanwezig dat Twente de linkspoot via een creatieve constructie over zal nemen van Volendam.

Het verhaal is bekend: Eiting wil graag een transfer maken naar Twente, maar Volendam wil een bedrag van tussen de twee en drie miljoen euro zien. Nadat de club uit het vissersdorp een arbitragezaak van Eiting won, kan het vragen wat het wil voor de middenvelder. Twente kan het genoemde bedrag niet betalen, maar mogelijk kan Eiting zijn gewenste transfer alsnog maken. "Twente is samen met Volendam en het kamp-Eiting aan het kijken om tot een oplossing te komen", zegt Ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand.

Wedden

Meer odds

"Dat was ook min of meer het advies van de arbitragecommissie in het vonnis. Er doen zich allerlei geruchten de ronde, maar wat een oplossing zou kunnen zijn is dat FC Twente Eiting dit seizoen gaat huren met een verplichte optie tot koop", gaat Ten Voorde verder. "Tegen die tijd heeft Twente weer nieuwe financiële middelen."

Het is echter nog geen uitgemaakte zaak dat Twente Eiting met een verplichte koopoptie gaat huren, al verwacht Ten Voorde wel dat de speler naar Enschede gaat verkassen. "Zo ver is het nog niet, maar toch ga ik ervan uit dat Eiting over een week speler is van Twente, linksom of rechtsom. Twente kan geen 2,5 miljoen euro op tafel leggen, terwijl Volendam hem dat wel waard vindt. Op andere plekken in het veld moet er ook nog het nodige gebeuren bij Twente. Dus het is interessant."