'Mentale opsteker' na Ajax-overwinning: 'Als klein kind droom je hiervan'

'Mentale opsteker' na Ajax-overwinning: 'Als klein kind droom je hiervan'

25-08-2023 11:30
41

Jay Gorter kijkt tevreden terug op zijn Europese debuut voor Ajax. De doelman hield de Amsterdammers donderdagavond tegen Ludogorets (1-4) meerdere keren op de been.

Gorter stond in Bulgarije voor het eerst onder de lat in een Europese wedstrijd. "Het is iets waar je als kleine jongen van droomt", zegt hij tegen Ajax TV. "Ik heb alles - Champions League en Europa League - vanaf de bank meegemaakt en nu kon ik eindelijk starten. Superblij mee. Als kind droom je hiervan, helemaal in dit shirt."

Door de blessure van Gerónimo Rulli is Gorter, die de concurrentiestrijd voorlopig wint van Diant Ramaj, eerste keus onder de lat. "Of dit mentaal een opsteker was? Ja, zeker. Ik heb gewacht op het moment waarop ik me kon laten zien. Na vorige week denk ik dat het team wel een overwinning kon gebruiken", doelt hij op de remise tegen Excelsior. "En ik kon dit spel van mezelf ook gebruiken voor een zelfvertrouwen boost."

"Eindelijk heb ik het gevoel dat de kop eraf is. Ik heb een wedstrijd gespeeld waarin ik heb kunnen laten zien wie Jay is."