Ajax heeft met Akpom wel degelijk spits in huis gehaald: 'Snel en atletisch'

Ajax heeft met Akpom wel degelijk spits in huis gehaald: 'Snel en atletisch'

25-08-2023 16:50
63

Ajax heeft met Chuba Akpom toch echt een spits in huis gehaald, vertelt Bart Schenkeveld in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur. De Nederlandse aanvoerder van Panathinaikos stond in het seizoen 2021/2022 tegenover de toenmalige PAOK Saloniki-aanvaller.

"Snel, atletisch, in de bal oké en misschien kan hij iets makkelijker scoren, maar het is een prima speler", vertelt Schenkeveld, die in Griekenland drie keer tegenover Akpom stond. De Engelse aanvaller maakte één van zijn zeven competitiegoals tegen Panathinaikos. "Het was hard werken, maar het ging goed."

Dat zijn oude manager Neil Warnock liet optekenen dat Akpom absoluut geen spits is, zorgde deze week voor verbazing. "Ik hoop dat Ajax hem daar ook niet voor gekocht heeft, want dan speelt hij volgend jaar weer in Engeland of ergens anders", aldus Warnock.

Volgens Schenkeveld is Akpom wel degelijk iemand voor in de punt van de aanval. "Hij speelde bij PAOK alleen als spits. Een typische Ajax-spits? Dat is moeilijk te zeggen. Van Luis Suarez zeiden ze eerst ook dat het geen Ajax-spits was, maar uiteindelijk deed hij het heel goed."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: