Ergernis bij Perez en Vink: 'Misplaatste arrogantie, want zo goed zijn ze niet'

Ergernis bij Perez en Vink: 'Misplaatste arrogantie, want zo goed zijn ze niet'

27-08-2023 23:14
47

Kenneth Perez en Marciano Vink ergeren zich aan FC Utrecht. De ploeg van trainer Michael Silberbauer is dramatisch aan het seizoen begonnen en verloor zondag ook van PEC Zwolle, opnieuw zonder te scoren (1-0).

FC Utrecht staat na drie speelrondes op nul punten en nul goals. Dat rijmt niet met de ambities in de Domstad, constateert Perez. "Vorig jaar werden ze zevende en dat is voor Utrecht niet slecht. Maar zij hebben altijd iets van: wij zijn Utrecht en wij moeten echt meedoen om de prijzen. Dat dédain vind ik misplaatste arrogantie, want zo goed zijn ze niet. Dat zit echt fundamenteel verkeerd bij Utrecht", aldus de ESPN-analist bij Dit Was Het Weekend.

Marciano Vink noemt het spel van Utrecht 'niet best'. "Ik heb het idee dat een heleboel spelers die daarnaartoe gaan in een soort vacuüm terechtkomen. Het gaat ineens allemaal flets ogen. Waar Marouan Azarkan bij Excelsior, Mats Seuntjens bij RKC en Souffian El Karouani bij NEC nog het verschil konden maken, valt het bij Utrecht nu allemaal dood. Ik vind Bozdogan bijvoorbeeld echt een fantastische speler, maar ook hij gaat mee in die malaise."

Ook worden er te veel spelers gehaald die volgens Vink over the hill zijn. "Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Jens Toornstra, Zakaria Labyad hebben hun top al bereikt. Omdat ze die top al hebben gehad, sluipt er een bepaalde vorm van gelatenheid in. Als ik Van der Hoorn zie verdedigen denk ik niet: die gaat er alles aan doen om een spits af te stoppen. Dat gaat doorwerken op de rest van een elftal."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: