Kritische geluiden over transfersom Ajax: 'Maar dit is best een mooie deal'

Kritische geluiden over transfersom Ajax: 'Maar dit is best een mooie deal'

27-08-2023 23:40
46

Ajax ontvangt een reëel bedrag voor Mohammed Kudus, vindt Marciano Vink. De 23-jarige Ghanees maakt voor minimaal 43 miljoen en maximaal 46 miljoen euro de overstap naar West Ham United.

Hier en daar wordt gerept over een 'te lage transfersom'. "Het voelt voor mij gek dat Kudus 43 miljoen oplevert, terwijl dat bij Edson Álvarez (die ook naar West Ham vertrok, red.) 38 miljoen was", zegt ESPN-presentator Milan van Dongen. Vink is het daar niet mee eens. "We hebben met z'n allen tweeënhalf jaar moeten wachten op de échte Kudus", verklaart hij bij Dit Was Het Weekend.

Wedden

Meer odds

Vink vervolgt: "Als hij er zin in had, dan was Kudus hartstikke goed. Maar ik kan me nog herinneren dat hij weleens zijn man liet lopen en totaal geen zin had om te verdedigen. Zijn optreden vorig seizoen tegen FC Groningen was gewoon shocking. Dat kon écht niet. Dus als je dat afzet tegen wat hij allemaal heeft laten zien, dan is 43 miljoen euro best een mooie deal. Ik zou zeggen: strik eromheen."

Kenneth Perez weet nog steeds niet wat de beste positie van Kudus is. "Toen hij begon, was iedereen enthousiast over hoe goed hij was. Toen raakte hij heel lang geblesseerd. Hij past ook niet echt in een team, lijkt het wel."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: