FC Groningen-speler Suslov deelt reden van straf: 'Hebben geen moord begaan'

FC Groningen-speler Suslov deelt reden van straf: 'Hebben geen moord begaan'

29-08-2023 20:28 Laatste update: 30-08-2023 00:47
95

Tomas Suslov heeft een boekje opengedaan over waarom FC Groningen hem én Liam van Gelderen uit de selectie heeft gezet. Eerstgenoemde erkent een fout te hebben begaan, maar stelt dat het nu net lijkt alsof het tweetal een moord heeft begaan. 

Zowel Van Gelderen als Suslov ontbrak dinsdag op het trainingsveld van Groningen. Even later maakte trainer Dick Lukkien bekend dat hij het duo uit de hoofdmacht heeft verwijderd. De reden wilde hij niet prijsgeven. Suslos doet in gesprek met Dagblad van het Noorden zijn kant van het verhaal. "Maar nu komt het over alsof wij iets heel ergs hebben gedaan. Het enige dat er is gebeurd is dat wij de verplichte loopjes na de wedstrijd tegen Willem II niet hebben uitgevoerd."

"Begrijp me niet verkeerd, wij beseffen heel goed dat het niet professioneel van ons was dat we ons niet aan die afspraak hebben gehouden, maar we waren een beetje emotioneel en gefrustreerd door de omstandigheden", vervolgt de Slowaak. "Ik praat het daarmee niet goed, zeker niet omdat ik dit seizoen al eerder problemen heb gehad, maar het is minder erg dan menigeen denkt."

Suslov stelt dat de berichten in de media een verkeerde indruk wekken. "We hebben geen moord begaan en zijn ook niet dronken aangetroffen in de stad of zoiets. We hebben alleen die loopjes niet gedaan. Nogmaals, ik ben er niet trots op en het is ook niet goed te praten, want we moeten gewoon onze job doen bij de club. Maar ik wil wel duidelijk maken dat er niet meer achter zit dan dit."

Relatie met Lukkien
Ondanks het feit dat Lukkien Suslov heeft verwijderd uit de hoofdacht, koestert hij geen wrok jegens zijn trainer. "Trainer Dick is een heel goed persoon. We hebben heel veel gesproken met elkaar. Hij is ook een hele goede coach, die uitstekend bij FC Groningen past. Je zult van mij geen onvertogen woord over hem horen."