Feyenoord verlengt contract Hendriks en laat hem direct op huurbasis gaan

Feyenoord verlengt contract Hendriks en laat hem direct op huurbasis gaan

31-08-2023 15:02 Laatste update: 16:40
67

Ramon Hendriks verruilt Feyenoord voor Vitesse. De Arnhemmers huren de linksbenige verdediger tot het einde van het seizoen, mét optie tot koop. Hendriks heeft voor zijn overstap naar Vitesse nog wel zijn contract in Rotterdam verlengd tot medio 2026.

Vitesse-trainer Phillip Cocu begon het seizoen met weinig centrale verdedigers en krijgt nu de beschikking over een speler die zowel in het centrum als op links uit de voeten kan. Dat Hendriks naar Arnhem verhuist, is een tegenvaller voor het eveneens geïnteresseerde FC Utrecht.

Vorig seizoen kwam Hendriks op huurbasis uit voor Utrecht, maar scheurde hij na vier optredens zijn kruisband af. De verdediger is na Amine Boutrah, Mica Pinto, Eloy Room, Matthijs Tielemans en Joel Voelkerling Persson de zesde Vitesse-versterking van deze zomer.

Hendriks heeft zelf enorm veel zin in zijn avontuur bij Vitesse. "Ik ben 100% fit en ik heb zin om een volledig seizoen te knallen bij deze mooie club. Vanaf het eerste moment is er goed contact met Vitesse. De club wilde mij erg graag hebben en kwam met een helder en persoonlijk plan. Daar spreekt enorm veel vertrouwen uit."

Ook technisch directeur Benjamin Schmedes is in zijn nopjes met de aanwinst. "Achterin waren wij nog altijd op zoek naar een veelzijdige linkspoot. Met Ramon hebben wij die weten te vinden. Hij is snel, sterk in de opbouw en bovenal een goede mandekker. Wij zijn erg blij met zijn komst."