'Ajax dicht bij tweede deal met FC Porto: Conceição lijkt terug te keren'

'Ajax dicht bij tweede deal met FC Porto: Conceição lijkt terug te keren'

30-08-2023 20:25 Laatste update: 20:30
80

Het heeft er alle schijn van dat Ajax voor het sluiten van de transferwindow nog een huurdeal gaat sluiten met FC Porto. Volgens Portugese media als O Jogo en A Bola staat Francisco Conceição namelijk op het punt om terug te keren bij zijn oude werkgever.

Het is geen geheim dat Porto hoopt op het huren van Conceição, wiens vader voor de groep staat bij de Portugese topclub. Nu is er echter een doorbraak, meldt A Bola: de kleine aanvaller is 'dicht bij' een Porto-terugkeer. Conceição gaat op huurbasis de overstap maken, er wordt niets gemeld over een eventuele optie tot koop. Volgens Voetbal International hoopt Ajax op 'een huur met verplichtingen' of een verkoop van Conceição, die relatief veel verdient in Amsterdam.

Twintig dagen geleden kwam naar buiten dat Conceição een vertrekwens heeft ingediend bij Ajax. De Portugees zou last hebben van aanpassingsproblemen en ontevreden zijn met zijn gebrek aan speeltijd. Bij Porto was Conceição senior juist op zoek naar een type speler als zijn zoon: een snelle en begendige aanvaller die de dichte defensies van opponenten kan bespelen.

Bij Ajax heeft Conceição nog een contract tot medio 2027. Hij kwam een jaar geleden voor vijf miljoen euro over van Porto, maar heeft dus nog niet kunnen overtuigen. 

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast. Vrijdag, op Deadline Day, zijn we twee keer live, om 10.00 uur en 16.00 uur!