Van der Vaart vernietigend: 'Allerslechtste Ajax-wedstrijd die ik ooit heb gezien'

Van der Vaart vernietigend: 'Allerslechtste Ajax-wedstrijd die ik ooit heb gezien'

31-08-2023 22:17 Laatste update: 22:24
125

Rafael van der Vaart heeft zelden in zijn leven een slechter Ajax gezien dan de wedstrijd van donderdag tegen Ludogorets. Volgens de analist was er weinig goeds te noemen en mag de ploeg van Maurice Steijn nog van geluk spreken dat Ludogorets niet nog meer aanzette.

"Dit was een van de allerslechtste wedstrijden van Ajax die ik ooit heb gezien", steekt Van der Vaart van wal bij Ziggo Sport. "Laten we alsjeblieft gelukkig zijn dat dat Ludogorets er niet meer in geloofde. Anders had die Europa League nog in gevaar gekomen. Niemand dekt kort en ze pakken niemand aan. Ze hebben ook echt geen kans gecreëerd. De keeper van Ludogorets heeft niet eens een bal in zijn handen gehad."

Toch ziet Van der Vaart ook nog iets positiefs in de dramatische pot van Ajax. "Het is wel lekker dat je je slechte wedstrijd nu al gespeeld hebt. Dan ben je daarvan af, want het kan niet slechter", knipoogt de analist.

Ook Youri Mulder was verbijsterd over de prestaties van Ajax op het veld. "Deze ploeg bewijst het Nederlandse voetbal ook geen dienst.  Ze lopen zo maar weg, echt een opeenstapeling van fouten. Tegen deze ploeg weggespeeld worden, dat mag gewoon niet gebeuren. Heel erg matig was het, maar ik denk dat ze dat ook wel beseffen." Ajax verloor in eigen huis met 0-1 van het Bulgaarse Ludogorets.