Fortuna doet op Deadline Day zaken met AZ en haalt 'flamboyante buitenspeler'

Fortuna doet op Deadline Day zaken met AZ en haalt 'flamboyante buitenspeler'

01-09-2023 11:29
20

Iman Griffith mag het komend seizoen in de Eredivisie gaan laten zien bij Fortuna Sittard. De aanvaller van Jong AZ speelt komend seizoen op huurbasis in Limburg. Het contract van Griffith loopt nog tot de zomer van 2024.

De in Amsterdam geboren Griffith speelt al sinds 2017 voor de jeugdopleiding van de Alkmaarders. De 21-jarige rechtsbuiten is een vaste waarde in de beloftenploeg van AZ en droeg ook al meerdere malen de aanvoerdersband. In totaal kwam hij vorig seizoen tot vijf goals en acht assists in 33 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Griffith stond bekend als één van de meest creatieve spelers bij Jong AZ.

"Ik heb veel geleerd de afgelopen drie seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie en krijg nu de kans om me te bewijzen in de Eredivisie", vertelt een blije Griffith op de clubwebsite van de ploeg uit Sittard. "Ik kijk enorm uit naar mijn periode bij Fortuna." Ook technisch manager Americo Branco is in zijn nopjes. "Hij is een flamboyante buitenspeler met een goede actie in huis. Dat zijn kwaliteiten die we nog graag wilden toevoegen aan de selectie."