VP's Elftal van de Week: Feyenoord hofleverancier na sterk optreden in Utrecht

VP's Elftal van de Week: Feyenoord hofleverancier na sterk optreden in Utrecht

04-09-2023 10:00 Laatste update: 10:11
77

In de laatste speelronde voor de eerste interlandbreak viel er weer genoeg te beleven in de Eredivisie. Kampioen Feyenoord maakte indruk en dat is terug te zien in VP's Elftal van de Week: de Rotterdammers zijn hofleverancier met liefst vier spelers. Ook PSV, Ajax, AZ, Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles geven acte de présence.

Jay Gorter (Ajax)
Ajax-trainer Maurice Steijn noemde het een lichtpuntje dat Jay Gorter de nul hield. Hoewel hij in Sittard niet veel te doen kreeg, is de doelman goed op weg om de twijfels, die er toch in grote mate waren, te doen verstommen. Gorter vervangt Gerónimo Rulli tot dusver met verve.

Jerdy Schouten (PSV)
Het is een knappe vondst van Peter Bosz: Jerdy Schouten als centrale verdediger. De zomeraanwinst van PSV maakt op die plek een heel sterke indruk. Tegen RKC veroverde hij vijftien keer de bal, had hij een passzuiverheid van 97 procent en won hij vier van zijn zeven duels. Of Bosz hem ook tegen Arsenal centraal achterin durft op te stellen? Ja.

David Hancko (Feyenoord)
Feyenoord speelde een ijzersterke wedstrijd tegen FC Utrecht. De regerend landskampioen hoefde zich niet heel erg om de defensie te bekommeren tegen de zwakke Domstedelingen, maar David Hancko was weer soeverein in het hart van de defensie. Ook aan de bal droeg hij zijn steentje bij.

Jorrel Hato (Ajax)
Dat het pas zeventienjarige jeugdproduct Jorrel Hato weer de beste speler was van Ajax, is veelzeggend. De jonge verdediger viel op met goede ingrepen en knappe inspeelpasses. Vooralsnog is Hato echter een vlag op een modderschuit.

Joey Veerman (PSV)
Joey Veerman nam PSV bij de hand tijdens de 0-4 zege bij RKC Waalwijk. De Volendamse spelmaker opende kort voor rust de score met een bekeken schot en gaf ook nog een assist. Mario Been vindt dat Veerman een basisplaats in Oranje verdient. Of Ronald Koeman het daarmee eens is, zal spoedig blijken.

Alen Halilovic (Fortuna Sittard)
Keer op keer kreeg Alen Halilovic de Limburgse handen op elkaar met zijn acties. Het voormalige toptalent van Kroatië bezorgde de Ajacieden de nodige hoofdbrekens, samen met ploeggenoot Tijjani Noslin. Fortuna Sittard mag zich in de handen wrijven dat zo'n begenadigde voetballer voor de club heeft gekozen.

Calvin Stengs (Feyenoord)
Calvin Stengs lijkt steeds meer zijn draai te vinden bij Feyenoord. In de Galgenwaard waren de FC Utrecht-spelers hem constant kwijt. Stengs maakte indruk met zijn loopacties zonder bal. Hij creëerde daarmee de nodige kansen voor zijn ploeggenoten en had met een goal en een assist een groot aandeel in de 1-5 overwinning.

Oliver Edvardsen (Go Ahead Eagles)
De verwachtingen rond Oliver Edvardsen zijn na zijn goede debuutseizoen hooggespannen bij Go Ahead Eagles. Tegen sc Heerenveen (3-2) gaf hij zijn visitekaartje af. De Noor scoorde zelf niet, maar versierde wel een penalty na een akka-panna en gaf ook nog een assist.

Luka Ivanusec (Feyenoord)
Wie ook voor hoge verwachtingen zorgt bij de fans van zijn club, is Luka Ivanusec. De Kroatische international bewees tegen FC Utrecht meteen dat hij het nodige in zijn mars heeft. Feyenoord-aanvoerder Gernot Trauner concludeerde dat Ivanusec 'crazy quality' heeft, trainer Arne Slot vond dat de linksbuiten 'het wachten waard was'.

Santiago Gimenez (Feyenoord)
Vier competitieduels, vijf goals: Santiago Gimenez kan met een goed gevoel terugkijken op het eerste blok in de Eredivisie. Tegen FC Utrecht noteerde de Mexicaan voor de tweede week op rij een dubbelslag. De spits viel na 55 minuten wel uit met een blessure, maar de schade lijkt mee te vallen.

Vangelis Pavlidis (AZ)
In de strijd om de topscorerstitel in de Eredivisie krijgt Gimenez geduchte concurrentie van Vangelis Pavlidis. De Griek lijkt ondanks de nodige interesse gewoon in Alkmaar te blijven en dat is een zegen voor AZ. Hij loodste de ploeg van Pascal Jansen hoogstpersoonlijk naar de koppositie met zijn twee goals tegen Vitesse. Daarmee verwijst hij Luuk de Jong op de valreep naar de reservebank dit weekend.