Bosz tevreden over omgeschoolde middenvelder: 'Durf ik ook tegen Arsenal te doen'

Bosz tevreden over omgeschoolde middenvelder: 'Durf ik ook tegen Arsenal te doen'

02-09-2023 23:38 Laatste update: 23:43
96

Peter Bosz is meer dan tevreden over het experiment rondom Jerdy Schouten. De trainer van PSV plaatst de middenvelder dit seizoen centraal achterin en dat gaat de Nederlander meer dan goed af. 

Bosz heeft een topweek achter de rug met PSV: woensdag werd de groepsfase van de Champions League bereikt en zaterdag werd de koppositie van de Eredivisie gepakt na een 0-4 zege op RKC. De trainer sprak na afloop met ESPN over zijn aanwinst in de verdediging. "Dat hij goed kan voetballen, weten we. Maar hij is ook in verdedigend opzicht niet in de problemen geweest", meent Bosz. "Ja, ik durf hem in de Champions League ook tegen Arsenal in het centrum op te stellen."

De trainer is vol lof over de speler die overkwam van Bologna en prijst zijn intelligentie. "Maar hij is ook snel en fysiek sterk. In Italië heeft hij als middenvelder ook veel verdedigd", vervolgt Bosz, die gemengde gevoelens overhield aan het duel met RKC. "Ik was in de eerste helft zeker niet geïrriteerd. Maar als goede voetballers niet alles goed doen, heb ik daar wel een mening over."