Sneijder lijkt toch te bedanken voor Ajax: 'Wat ik nu allemaal zie gebeuren...'

Sneijder lijkt toch te bedanken voor Ajax: 'Wat ik nu allemaal zie gebeuren...'

04-09-2023 21:04
278

Wesley Sneijder is nog steeds van plan om koffie te gaan drinken met Ajax-trainer Maurice Steijn, maar de recordinternational van Oranje denkt niet dat dit het juiste moment is om aan de slag te gaan in Amsterdam. Sneijder ziet 'weinig Ajax-DNA' bij zijn oude club, terwijl hij er geen vertrouwen in heeft dat het op korte termijn goed zal gaan lopen.

Aanvankelijk leek Sneijder aan de slag te gaan in de technische staf van Ajax. Daar zette hij echter publiekelijk een streep doorheen, toen duidelijk werd dat de club nog even wilde wachten na de transferdeadline met de Sneijder-gesprekken. Een week geleden was de oud-middenvelder toch weer positief en gaf hij aan dat hij in gesprek zou gaan met Steijn. Bij Veronica Offside krijgt Sneijder de vraag hoe de vlag er nu bij hangt. "Bij mij overheerst nog steeds hetzelfde: ik ga eerst even lekker een bakje koffie drinken. Dan zie ik het wel."

"Maar wat ik nu allemaal om me heen zie gebeuren... Dan heb ik niet zo heel gek gereageerd, de afgelopen keer, toch? Ik bedoel: er is weinig Ajax-DNA te vinden", vervolgt Sneijder. Wim Kieft en Wilfred Genee raden hem af om aan de slag te gaan bij Ajax en Sneijder snapt dat. "Ik ben het wel eens met jullie, Wilfred en Wim: dit is niet het juiste moment, denk ik."

"Ga hier maar wat van maken. Je kunt wel zeggen: we wachten vier jaar, tot die talenten doorbreken. De supporters geven je geen tijd, je hebt geen tijd voor een overbruggingsjaar. Over twee weken moet het elftal er gewoon staan. Daar heb ik een hard hoofd in", besluit Sneijder.