Griekenland zonder spits Douvikas: 'Onbegrijpelijk dat hij niet is geselecteerd'

Griekenland zonder spits Douvikas: 'Onbegrijpelijk dat hij niet is geselecteerd'

07-09-2023 08:28 Laatste update: 08:30
52

Angelos Charisteas vindt het onbegrijpelijk dat Anastasios Douvikas geen deel uitmaakt van de nationale ploeg van Griekenland, dat donderdagavond de opponent is van Oranje in Eindhoven. Eerstgenoemde, die kansen ziet voor zijn geboorteland, had de oud-spits van FC Utrecht altijd geselecteerd. 

Charisteas speelde in het verleden voor zowel Ajax als Feyenoord. Zijn persoonlijke hoogtepunt beleefde hij in 2004, door met Griekenland Europees kampioen te worden. In gesprek met De Volkskrant laat de oud-spits zijn licht schijnen op het treffen met Oranje. "We zitten in een loodzware groep met Frankrijk en Nederland, ploegen die op het laatste WK pas na strafschoppen zijn uitgeschakeld door de wereldkampioen. We moeten minimaal een grote uitwedstrijd winnen. Plaatsing voor het EK is cruciaal voor het Griekse voetbal."

Wedden

Meer odds

De inmiddels 43-jarige Charisteas ziet mogelijkheden tegen het Nederlands elftal. "Er is best een goede spelersgroep, we hebben het Frankrijk thuis heel moeilijk gemaakt. Dat kunnen we tegen Nederland weer doen. En we hebben onze wapens met spits Pavlidis van AZ, met middenvelder Bakasetas van Trabzonspor die overal vandaan op doel schiet, een goede keeper Vlachodimos en nog wat spelers in de Premier League."

Wie in ieder geval niet van de partij is bij ploeg van trainer Gus Poyet, is Douvikas. De spits vertrok deze zomer bij Utrecht en tekende een contract in Spanje bij Celta de Vigo. "Het is alleen onbegrijpelijk dat Douvikas niet is geselecteerd. De topscorer van de eredivisie! (19 goals, red.) Nou dat word je niet zomaar."