Gündogan kritisch op Manchester City: 'Ze hebben te lang gewacht'

Gündogan kritisch op Manchester City: 'Ze hebben te lang gewacht'

10 september 2023 om 09:58
Laatste update: 10 september 2023 om 13:47

FC Barcelona-middenvelder Ilkay Gündogan heeft tegenover het Spaanse AS tekst en uitleg gegeven over zijn beslissing om Manchester City te verlaten. De Duitser was in het afgelopen seizoen een belangrijke kracht voor de formatie van trainer Pep Guardiola, maar trok toch de deur achter zich dicht.

Met Gündogan won Manchester City in het vorige seizoen voor het eerst de treble, met voor het eerst de winst van de UEFA Champions League. Hoewel Gündogan een belangrijke rol had in het success, besloot hij na zeven seizoenen in dienst van City om uit Engeland te vertrekken. De club had vertrouwen in het verlengen van het contract van de middenvelder, maar volgens hem wachtte de club te lang: "City heeft te lang gewacht met concrete gesprekken. Als ze eerder actie hadden ondernomen, was de situatie anders geweest", aldus de voormalig speler van Borussia Dortmund.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Manchester City

  • logo

    Manchester United

Gündogan maakte uiteindelijk de overstap naar Barcelona, dat door de moeilijke financiële situatie vrijwel alleen transfervrij spelers binnen kan halen. De Duitser prijst zichzelf gelukkig met zijn overstap: "Het is perfect afgelopen, het had niet op een beter moment kunnen komen. Als kind had ik al de droom om voor Barcelona te spelen."