Reiziger wint ook tweede duel met Jong Oranje: Ohio goud waard in Noord-Macedonië

12-09-2023 17:23 Laatste update: 18:15
28

Michael Reiziger heeft dinsdagmiddag zijn tweede overwinning op rij met Jong Oranje geboekt. In Noord-Macedonië werd er, voornamelijk dankzij een indrukwekkende invalbeurt van Noah Ohio, uiteindelijk met 0-2 gewonnen.

Reiziger debuteerde afgelopen vrijdag als coach van Jong Oranje. Toen werden de leeftijdsgenoten van Moldavië eenvoudig met 3-0 aan de kant gezet. Tegen Noord-Macedonië ging het lastiger. Aanvoerder Devyne Rensch was er vanwege prettige familieomstandigheden niet bij. Sontjes Hansen en Anass Salah-Eddine moesten plaatsmaken voor Million Manhoef en Youri Baas.

De eerste helft was allesbehalve spectaculair. Op een poging van Kenneth Taylor en een goede kans voor Emanuel Emegha na, werd Jong Oranje nauwelijks gevaarlijk. Ook de thuisploeg wist aanvallend weinig uit te richten. Emegha werd in het twee bedrijf  door Reiziger naar de kant gehaald voor Ohio, een gouden greep, zo bleek snel.

De spits van Standard Luik tekende halverwege de tweede helft na een flitsende aanval voor de openingstreffer. Enkele minuten later stond hij ook aan de basis van de 0-2, door een strafschop te versieren. Die werd uiteindelijk benut door Taylor. De treffer van de Ajax-middenvelder was de laatste van de middag, waardoor Jong Oranje opnieuw drie punten kan bijschrijven. De ploeg van Reiziger gaat nu met zes punten uit twee wedstrijden aan kop in Groep C.