Bizarre Spurs-comeback na goal Hamer, City maakt geen fout tegen oud-Ajacieden

16-09-2023 18:07
19

Manchester City heeft op bezoek bij West Ham United averij kunnen voorkomen. Tegen Edson Álvarez, invaller Mohammed Kudus en assistent-trainer John Heitinga boekten The Citizens een late overwinning. Gustavo Hamer heeft Sheffield United op zijn beurt eigenhandig aan een overwinning geholpen bij Tottenham Hotspur.

West Ham United - Manchester City 1-3
Met Álvarez in de basis en Kudus en Heitinga op de bank begonnen The Hammers aan het treffen met Man City. Vanaf de eerste minuten waren de bezoekers dominant, maar toch was het West Ham dan na ruim een half uur spelen op voorsprong kwam via James Ward-Prowse. Daardoor stond het bij rust 1-0.

Direct na de pauze begon City echter nog meer gas te geven. Na een misser van Erling Haaland was Jérémy Doku al snel trefzeker, terwijl Bernardo Silva een kwartier voor tijd de 1-2 tegen de touwen schoot. Haaland bepaalde in de laatste minuten de eindstand op 1-3. Daardoor blijft City na vijf duels foutloos in de Premier League, terwijl West Ham juist zijn eerste nederlaag van het seizoen heeft geleden.

Tottenham Hotspur - Sheffield United 2-1
Tegen promovendus Sheffield wilde Tottenham zijn goede seizoensstart een vervolg geven. Met Micky van de Ven in de basis was Spurs duidelijk de betere partij, maar had het geen geluk: veel kansen werden namelijk niet afgemaakt. De brilstand bleef daardoor lang op het scorebord staan, totdat Hamer iets meer dan een kwartier voor tijd toe kon slaan: uit een corner wist de oud-speler van Feyenoord, FC Dordrecht en PEC Zwolle via de paal raak te schieten.

Daardoor leek het verrassend genoeg 0-1 te worden in Londen, maar diep in blessuretijd kwam Tottenham tot een spectaculaire comeback. Richarlison en Dejan Kulusevski kwamen tot scoren, waardoor Spurs nog verrassend met de overwinning aan de haal gaat.