Vink laakt Ajax-beleid: 'Zouden die twee opvallen bij FC Utrecht of Fortuna?'

Vink laakt Ajax-beleid: 'Zouden die twee opvallen bij FC Utrecht of Fortuna?'

17-09-2023 20:02
119

Ajax-aanwinsten Sivert Mannsverk en Benjamin Tahirovic hebben Marciano Vink nog niet kunnen overtuigen. De ESPN-analist vraagt zich af of het tweetal zou uitblinken bij FC Utrecht of Fortuna Sittard.

Mannsverk en Tahirovic waren beiden debet aan de blamerende nederlaag van Ajax tegen FC Twente (3-1). "Misschien is het nu een koe in de kont kijken, maar je moet vooraf wel overleg hebben: zijn we het eens over een aankoop?", stelt Vink, refererend aan het gegeven dat trainer Maurice Steijn weinig inspraak op het aankoopbeleid had.

"Ik zie nu veel jonge spelers, Van den Boomen is met 28 jaar de oudste... Het zijn talentvolle spelers, maar zijn ze echt goed genoeg voor Ajax?", vervolgt Vink. "Alle FC Utrecht-supporters moeten nu niet meteen boos worden, maar stel dat je Tahirovic of Mannsverk bij FC Utrecht of Fortuna Sittard neerzet, zouden ze dan opvallen? Dat zijn vragen die je kunt stellen. Ik weet dat nog niet. Als je dan vier wedstrijden onderweg bent, en je weet het nog niet, is dat best pittig."