Vink zou Ajax-middenvelder slachtofferen: 'Het is al gebleken dat dat niet werkt'

Vink zou Ajax-middenvelder slachtofferen: 'Het is al gebleken dat dat niet werkt'

21-09-2023 09:40 Laatste update: 09:55
109

In het ESPN-programma Voetbalpraat wordt vooruitgeblikt op het treffen tussen Ajax en Olympique Marseille. Analist Marciano Vink, zelf voormalig speler van Ajax, gaat in op de mogelijke opstelling van de ploeg van Maurice Steijn. Hij zou Sivert Mannsverk of Benjamin Tahirovic op de bank plaats laten nemen.

"Compact is tegenwoordig het sleutelwoord in elke Europese wedstrijd", stelt Vink. "We hebben het nu bij PSV gezien. PSV speelde eigenlijk zoals Ajax afgelopen weekend deed tegen FC Twente, zo open. FC Twente liep er eigenlijk doorheen. Zorg dat je bij elkaar blijft. Ik snap dat je in de ArenA wil aanvallen. Dat verwachten de supporters ook en dat moet je ook doen als Ajax, maar in deze situatie zou het dodelijk zijn als je blind gaat aanvallen. We hebben al eens gezien dat Ajax dit deed en AS Roma er zo doorheen fietste", verwijst Vink naar de wedstrijd tegen AS Roma in 2021.

"Dit zou een wedstrijd moeten zijn waarin je de deur op slot zet, het middenveld dicht bij de verdediging speelt, de aansluiting naar voren moet goed zijn en je moet met z’n allen terugzakken", vervolgt de analist. "Ik zou niet met Tahirovic en Mannsverk starten. Dat zijn twee waterdragers die ballen breed spelen. Je moet versnellen, helemaal als je compact speelt. Wat mij betreft zet je daar Van den Boomen of Taylor, of Mannsverk en Taylor, of Mannsverk en Van den Boomen, maar niet twee dezelfde types. Het is al gebleken dat dat niet werkt."