Mislintat-situatie ondenkbaar bij Feyenoord door 'meer ogen-principe'

Mislintat-situatie ondenkbaar bij Feyenoord door 'meer ogen-principe'

01-10-2023 17:10 Laatste update: 17:21
77

De situatie die zich bij Ajax heeft voorgedaan omtrent Sven Mislintat zal zich bij Feyenoord nooit voordoen. De Rotterdammers zullen de sleutel voor het technische beleid nooit aan één persoon geven, zoals bij de Amsterdammers de afgelopen maanden ogenschijnlijk wel het geval was. Dat vertelt financieel directeur Pieter Smorenburg in gesprek met De Telegraaf

"Denk aan de scouting en trainer, om mede te bepalen of een speler geschikt is", aldus Smorenburg, die daarmee doelt op het beleid van Feyenoord waarin meerdere mensen verantwoordelijkheid dragen bij een inkomende transfer, samengevat: het 'meer ogen-principe'. "In de onderhandelingsfase hebben wij vervolgens de gouden regel dat altijd meerdere personen zich ermee bezighouden. Naast onze algemeen directeur is dat onze jurist of ben ik dat. Daarna is toestemming van de commissarissen nodig voor bepaalde transfers. Wij richten ons bovendien op meerdere kandidaten voor een positie en bepalen van tevoren hoeveel we maximaal willen betalen voor een speler."

Dat beleid werpt inmiddels behoorlijk zijn vruchten af. Feyenoord is bezig aan een indrukwekkende reeks en was zaterdag in eigen huis nog veel te sterk voor Go Ahead Eagles. "Maar drie jaar geleden zag het er heel anders uit", blikt Smorenburg terug. "Dat was met de coronatijd, waarin we met allerlei crisismaatregelen bezig waren. Je mag nu dus best even genieten. Maar je moet ook alert zijn, want de positiviteit kan ook zo weer verdwijnen." 

De financieel directeur merkt ook dat Feyenoord een enorme belangstelling geniet. "Er is een enorme magneetwerking. We hebben ons maximum van 33.000 seizoenkaarten verkocht, maar hadden er nog wel 20.000 kwijt gekund. Ook alle kaartjes voor de Champions League waren snel weg. Datzelfde geldt voor de business units en de stoelen van sponsors. Alles is uitverkocht." Smorenburg erkent wel dat De Kuip enige beperkingen met zich meebrengt. "Het is een fantastisch stadion, maar het is wel uit 1937. We kijken of we meer business seats kunnen verkopen, maar de groei zal hier beperkt zijn."