Vriends en Van Basten spotten het probleem bij Ajax: 'Dan ben je al een heel eind'

Vriends en Van Basten spotten het probleem bij Ajax: 'Dan ben je al een heel eind'

02-10-2023 22:40
93

Dat het bij Ajax niet goed gaat is een understatement, maar Bart Vriends en Marco van Basten denken wel te weten waar dat aan ligt. De communicatie tussen de spelers en niemand die bezig is met het team, concludeert het tweetal bij Rondo van Ziggo Sport.

Vriends denkt wel te zien wat er misgaat bij Ajax. "Als je zo veel nieuwe spelers hebt, die niet allemaal lekker in hun vel zitten. Die zijn dan alleen maar met zichzelf bezig. En er zijn heel weinig jongens die dat onder controle hebben en juist met het team bezig zijn. Als je bijvoorbeeld Tadic hebt, of andere jongens die echt met dat team bezig zijn. Dan ben je al een heel eind hoor."

Van Basten countert de opmerking gelijk richting Vriends en geeft hem een compliment. "Jij zorgt daar bij Sparta wel voor dat meer mensen aan dat team denken. Dat het samenspel en het samen verdedigen ook echt gecoacht wordt. Josip Sutalo spreekt de taal nog niet bij Ajax en Jorrel Hato is daar nu eigenlijk het meest ervaren in. De rechtsback en linksback weten daar ook niet wat ze doen."

Vriends en Van Basten zijn het daarna eens over de situatie bij Ajax. "Er is totaal geen communicatie en dat gaat natuurlijk al mis bij het samenstellen van die selectie. Het is zo moeilijk om in korte tijd met allemaal andere nationaliteiten een fatsoenlijk team te vormen."