Derksen reageert op terugkeer Van Gaal bij Ajax: 'Geef ze maar een vrije transfer'

Derksen reageert op terugkeer Van Gaal bij Ajax: 'Geef ze maar een vrije transfer'

04-10-2023 11:35
124

Ajax doet goede zaken met de terugkeer van Louis van Gaal, stelt Johan Derksen. Volgens het uitgangbord van Vandaag Inside moeten er dringend opruimwerkzaamheden worden verricht na het het vertrek van Sven Mislintat.

Mislintat gaf meer dan honderd miljoen uit aan spelers, die nog niet hebben bewezen het gebruikelijke Ajax-niveau aan te kunnen. De terugkeer van Van Gaal in de Johan Cruijff Arena zou volgens Derksen weleens slecht nieuws kunnen betekenen voor die aankopen.

"Als hij nou écht goed gaat analyseren wat er zit, dan komt hij ongetwijfeld tot de conclusie dat Ajax twaalf spelers met een vijfjarig contract heeft die niet van het Ajax-niveau zijn", aldus Derksen bij Vandaag Inside. "Geef ze maar een vrije transfer, laat ze maar opsodemieteren. Je krijgt er geen geld voor terug. Je moet je verlies gewoon nemen, dan kun je een heel nieuw elftal gaan opbouwen."

Van Gaal gaat de raad van commissarissen adviseren over voetbaltechnische zaken. Derksen: "Louis is daar de aangewezen persoon voor. Na de komst van drie spelers van een tweedeklasser had hij wel gezegd: ho even, wat is dit? Dat heeft Jan van Halst niet gedaan. Louis is echt een uitstekende keus."

Mislintat haalde afgelopen zomer Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic, Diant Ramaj, Carlos Forbs, Jakov Medic, Anton Gaaei, Chuba Akpom, Josip Sutalo, Gaston Avila, Georges Mikautadze, Sivert Mannsverk en Borna Sosa naar Ajax. Twee weken geleden moest de Duitser het veld ruimen.