Steijn geraakt door 'gedoe' bij Ajax: Het is je vader, die wil je zo niet zien

Steijn geraakt door 'gedoe' bij Ajax: "Het is je vader, die wil je zo niet zien"

04-10-2023 12:31
83

De afgang van Ajax in de Klassieker tegen Feyenoord (0-4) heeft impact gehad op het spel van Sem Steijn tijdens RKC Waalwijk - FC Twente. Dat vertelt de zoon van Ajax-trainer Maurice Steijn aan Voetbal International.

In de spelersbus naar Waalwijk zag Steijn hoe Ajax - en zijn vader - werden opgerold door Feyenoord. Het ontketende een storm aan kritiek. "Wat met mijn vader allemaal gebeurt, heeft impact op mij", vertelt Steijn junior, die tegen RKC na 54 minuten werd gewisseld, aan VI.

"Ajax is altijd in het nieuws. Ik hoef mijn telefoon maar aan te raken, welke app ik ook aanklik, de berichten komen meteen op mijn scherm. Om me heen gaat het er ook steeds over. Dat is niet lekker. Tegen RKC had ik er echt last van. Het gedoe rondom mijn vader speelde me parten, daardoor was ik niet mezelf."

In de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Vitesse (vorige week woensdag), besloot Steijn alle Ajax-gerelateerde zaken te mijden. Zijn vader meldde zich die middag in Amsterdam voor het restant van de Klassieker. "Ik wilde voorkomen dat ik me zou gaan irriteren. Dat lukte." Maar: "Het is je vader, die wil je zo niet zien."