'Kleuter' Gorter wekt met Instagram-post verbazing bij Ajax-fans: 'Dit is zo stom'

'Kleuter' Gorter wekt met Instagram-post verbazing bij Ajax-fans: 'Dit is zo stom'

08-10-2023 08:15 Laatste update: 08:19
183

Jay Gorter heeft met een Instagram-story verbazing gewekt bij supporters van Ajax. De doelman van de Amsterdammers postte een foto van een redding die hij verrichtte tijdens het duel met AEK Athene van afgelopen donderdag. Met de post leek Gorter zijn criticasters tot zwijgen te willen brengen. 

Ajax speelde donderdag gelijk bij AEK, maar had ook zomaar kunnen verliezen. In de slotfase bracht Gorter redding op een poging van Jens Jønsson, waardoor de ploeg van trainer Maurice Steijn toch een punt overhield aan het duel. Op zijn Instagram plaatste Gorter later een afbeelding met daarbij de desbetreffende redding, een knipoog-emoji en een stilgebaar. 

Op X, tot voor kort bekend als Twitter, maakt de post van Gorter het nodige los onder de Ajax-fans. Zo zijn er teksten als 'wat een kleuter' en 'er wordt ook eens toevallig een bal tegen meneer aangeschoten' te lezen. Ondertussen maakt Diant Ramaj, die afgelopen zomer overkwam van Eintracht Frankfurt, indruk bij Jong Ajax. "Hij heeft een prachtige trap, maar ik vind hem ook allround een hele goede keeper", zo vertelde trainer Dave Vos afgelopen vrijdag nog bij ESPN.