Bazoer maakt indruk tegen oude club Ajax: 'Ik ben van ver gekomen'

Bazoer maakt indruk tegen oude club Ajax: 'Ik ben van ver gekomen'

09-10-2023 07:42 Laatste update: 07:52
25

Riechedly Bazoer kan met een positief gevoel terugkijken op het duel dat hij op zondag met zijn club speelde in de Johan Cruijff ArenA, tegen Ajax. Tegen zijn oude club stond Bazoer centraal achterin en zegevierde zijn team met 1-2. AZ stoomde Bazoer klaar voor de clash met Ajax, zo schrijft De Telegraaf.

"De laatste twee dagen was het een kwestie van een eventuele reactie afwachten. Kreeg hij die niet, dan zou hij spelen", aldus AZ-trainer Pascal Jansen over Bazoer. "Riechedly is op dit moment in goede vorm, is belangrijk. Je hebt vandaag weer kunnen zien waartoe hij in staat is." Bazoer kende een moeizaam debuutseizoen, maar na het vertrek van Sam Beukema en enkele blessures achterin, lijkt hij nu zijn plek te hebben gevonden.

"Ik was vorig jaar naar AZ gekomen met de bedoeling dat ik zou spelen. Maar ik kwam van ver en de ploeg was al lang in voorbereiding. De pionnetjes stonden er al en deden het goed. Het was geen reden om te wisselen. Ik moest geduld houden. Dat was niet fijn, maar er bestaat ook zoiets als teambelang." Waar Bazoer werd gehaald voor het middenveld, staat hij nu in de achterhoede. "Ik weet niet of je het verrassend moet noemen, ik heb er bij Vitesse en in de jeugd van PSV ook gestaan. Ik weet wat er van mij gevraagd wordt, ook al was het nieuw om met vier man achterin te spelen."