Berghuis haakt af bij Oranje: Koeman roept vervanger op

Berghuis haakt af bij Oranje: Koeman roept vervanger op

09-10-2023 12:03 Laatste update: 12:08
103

Steven Berghuis heeft zich af moeten melden voor het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman roept Ian Maatsen op als vervanger, maakt de KNVB bekend.

Berghuis ontbrak door een blessure al bij Ajax tijdens het Eredivisie-duel met AZ van zondag. De spelmaker blijkt niet fit genoeg om in actie te komen in de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Griekenland. Door de absentie van Berghuis meldt Maatsen zich maandagmiddag bij het trainingskamp van Oranje. De linksback komt over van Jong Oranje.

Maatsen is dit seizoen voornamelijk bankzitter bij Chelsea, al liet manager Mauricio Pochettino zich al meermaals lovend over hem uit. Dat komt niet in de laatste plaats door zijn veelzijdigheid. De 21-jarige verdediger speelde dit seizoen ook als rechtsbuiten en aanvallende middenvelder. 

Voor Koeman is het wegvallen van Berghuis de volgende tegenvaller. Zondag haakte onder meer Noa Lang af, waardoor Calvin Stengs werd opgeroepen. Tegen Frankrijk (vrijdag 13 oktober) en Griekenland (maandag 16 oktober) kan de keuzeheer ook geen beroep doen op spelers als Frenkie de Jong, Memphis Depay, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt en Jurriën Timber.

Koopmeiners
Achter de naam van Teun Koopmeiners staat bovendien nog een vraagteken. De middenvelder van Atalanta komt wel naar Zeist, maar onderzoek moet uitwijzen of hij wedstrijdfit is.