Dolende Ajax-aankoop laat zien wat hij kan met vier goals bij nationaal elftal

Dolende Ajax-aankoop laat zien wat hij kan met vier goals bij nationaal elftal

12-10-2023 19:47 Laatste update: 19:48
162

Georges Mikautadze weet bij Ajax vooralsnog weinig indruk te maken, maar bij zijn nationale elftal heeft hij laten zien wat hij kan in de wedstrijd tegen Thailand. In de oefenwedstrijd was de aanvaller al in de eerste helft goed voor drie goals en voegde hij er in de tweede helft nog een vierde aan toe.

De inmiddels ontslagen Sven Mislintat haalde de Georgiër deze zomer voor zestien miljoen euro van FC Metz naar Amsterdam, maar in een dolend Ajax weet Mikautadze zijn draai nog niet te vinden. Voor Metz was hij in de Ligue 2 met 23 doelpunten een belangrijke schakel in het elftal dat promoveerde naar de Ligue 1. Voor Ajax scoorde de aanvaller nog niet. Ook werd hij al enkele malen kritisch benaderd door analisten, die hem onder meer een passieve houding verweten.

Wedden

Meer odds

Roppe, commentator bij het Belgische Eleven Sports, is echter wel positief over de oud-speler van RFC Seraing "Hij is een echte killer. Een doelpuntenmachine. Hij is superefficiënt. De minste of geringste kans maakt hij af", zegt de commentator tegenover Ajax Showtime. Die woorden lijkt Mikautadze nu waar te maken in het nationale elftal.