Stevens ziet Bosz goed omgaan met 'risico-aanwinst': 'Snap keuze voor Ramalho wel'

Stevens ziet Bosz goed omgaan met 'risico-aanwinst': 'Snap keuze voor Ramalho wel'

13-10-2023 08:09
30

Huub Stevens vindt het niet gek dat Peter Bosz het nog niet altijd aandurft met zomeraanwinst Armel Bella-Kotchap. In gesprek met het Eindhovens Dagblad vertelt de oud-trainer van de club dat het lastig is om op zo’n belangrijke positie een nieuwe speler in te passen en dat de keuze voor André Ramalho dan ook niet gek is.

"Je neemt als coach altijd een risico", vertelt Stevens over het opstellen van Bella-Kotchap. "Op zo’n vitale positie een compleet nieuwe speler op te stellen en al helemaal als hij nog niet honderd procent fit is. In die zin snap ik de keuze voor Ramalho in sommige wedstrijden wel. Maar hij heeft het ook wel een beetje over zichzelf afgeroepen dat de buitenwacht soms aan hem twijfelt."

Ramalho kreeg in zijn eerste wedstrijden dit seizoen flink wat kritiek van de achterban, omdat hij er bij wat goals niet goed uitzag. Bosz stelde daarna toch Bella-Kotchap een aantal keren op. "Hij moet heel overtuigd zijn geweest om hem daar op te stellen. Dat betekent dat hij sowieso veel vertrouwen in hem heeft, maar het is ook goed dat hij hem op bepaalde momenten nog beschermd heeft."

Stevens durft ook nog niet te zeggen hoe het zit met de snelheid van Bella-Kotchap. Al waren de eerste beelden wel hoopgevend. "Ik zie dat hij op de langere afstanden snel is, dus je kunt goed met ruimte in de rug spelen met hem. Maar over zijn eerste meters moet ik nog een beter oordeel vellen. Ik kon nog niet zien of hij daarop snel genoeg is."