'Meer ontwikkelingen: United nadert akkoord, Ten Hag blijft teleurgesteld achter'

'Meer ontwikkelingen: United nadert akkoord, Ten Hag blijft teleurgesteld achter'

14-10-2023 20:57
56

De ontwikkelingen in de overnamesoap rond Manchester United volgen zich in rap tempo op. Kort nadat duidelijk werd dat Sheikh Jassim zich heeft teruggetrokken, blijkt Sir Jim Ratcliffe wél een akkoord te naderen met de familie Glazer.

Dat melden onder meer de toonaangevende sportjournalist Ben Jacobs, Sky Sports en The Daily Mail. Ratcliffe zal een belang van 25 procent in Manchester United nemen voor een bedrag van 1,7 miljard euro, maar wel met het vooruitzicht dat hij in de toekomst de volledige controle krijgt. Met zijn bedrijf Ineos zal hij bovendien meteen flinke invloed gaan uitoefenen op het dagelijkse beleid op Old Trafford.

Ratcliffe zou achter de schermen al grote plannen hebben met de club. Zo heeft hij Paul Mitchell op het oog als directeur voetbalzaken voor The Mancunians. Die laatste was in het verleden onder meer in die functie werkzaam bij AS Monaco. Momenteel zijn Ratcliffe en Ineos al eigenaar van de Franse club OGC Nice.

Jassim had er een kleine zes miljard voor over om Manchester United volledig over te nemen. Dat was echter niet genoeg voor de familie Glazer, die liever in zee gaan met Ratcliffe en Ineos. Sky weet dat de voetbaltak van The Mancunians teleurgesteld zal zijn dat de keuze niet op de Qatarees valt. Onder meer manager Erik ten Hag wreef zich al in de handen bij het budget dat Jassim vrij had willen maken voor onder meer transfers en het verbeteren van de faciliteiten.