Gakpo wijst grote inspiratiebron aan: 'Iedereen in de stad wilde hem zijn'

Gakpo wijst grote inspiratiebron aan: 'Iedereen in de stad wilde hem zijn'

19-10-2023 20:40 Laatste update: 20:47
39

Cody Gakpo heeft in een interview op het clubkanaal van Liverpool een boekje opengedaan over zijn grote inspiratiebron. De Oranje-international groeide op in de schaduw van het Philips Stadion en keek destijds erg op naar Ibrahim Afellay

Afellay kwam in twee verschillende periode's uit voor PSV. Tijdens zijn tweede periode, op sportief vlak de minst succesvolle, werkte hij samen met Gakpo, die toen bezig was met zijn doorbraak in Eindhoven. Laatstgenoemde blikt terug op die tijd en stelt dat Afellay van grote invloed was op de 'jonkies', onder wie hemzelf. "Waar ik vandaan kom, zijn we allemaal voor PSV. In het team hadden we Afellay. Hij speelde voor PSV, en daarna voor FC Barcelona, dus iedereen in de stad wilde hem zijn", antwoordt Gakpo op de vraag wie zijn 'grootste inspiratie' was in het voetbal. 

Een paar jaar daarvoor, toen de vleugelaanvaller nét begon met voetballen, toonde zijn vader hem filmpjes van de iconen van vroeger. "Toen ik begon met spelen had ik de naam van Diego Maradona op mijn shirt. Ik trainde veel met mijn vader. Ik denk dat Maradona en Pélé vroeger zijn helden waren, dus hij liet mij altijd filmpjes van hen zien. Daardoor leerde ik ze kennen, ze waren geweldig", aldus de Liverpool-aanvaller. 

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!