Kraay en Snoei vol ongeloof: 'Doe dan eens stoer, met je plakplaatjes'

Kraay en Snoei vol ongeloof: 'Doe dan eens stoer, met je plakplaatjes'

21-10-2023 07:23 Laatste update: 08:15
41

Telstar-trainer Mike Snoei had na afloop van het Keuken Kampioen Divisie-duel met NAC Breda geen goed woord over voor arbiter Nick Smit. Die laatste gaf een strafschop aan de Brabantse thuisploeg na een handsbal van Mitch Apau.

De ervaren verdediger kreeg een voorzet tegen zich aan geschoten. Snoei loopt voor de camera van ESPN leeg over het besluit van Smit om de bal op de stip te leggen. "Ik ben blij dat ik me tegenwoordig in kan houden, want dit had een kaartje voor de trainer kunnen zijn... Smit, alsjeblieft. Het dieptepunt is dat hij na de rust zijn excuses aanbiedt. Maar als je toch onder die plakplaatjes zit, doe dan ook eens stoer en wees niet onder de indruk van zo'n stadion."

Snoei vroeg de scheidsrechter nog wel wat hij dan had gezien. "Of de arm omhoog was, of wat dan ook. Nou, daar had hij geen antwoord op", aldus de geïrriteerde oefenmeester van Telstar, dat door de penalty een 0-1 voorsprong uit handen gaf en uiteindelijk met 3-1 verloor in het Rat Verlegh Stadion.

Snoei kreeg overigens bijval van Hans Kraay junior. "Ik snap best wel dat sommige mensen de regels van hands niet helemaal snappen", stelt de verslaggever. "Ik snap ze ook niet altijd. Maar dit... Hier kan die jongen hélemaal, hélemaal, hélemaal niets aan doen, die Apau. Hij heeft twee armen. Ja, de meeste voetballers hebben twee armen!"

Om de video te zien, moet je eerst op de tekst in de Tweet (X) klikken