Aanvoerder Vriends gidst Sparta met dubbelslag naar ruime zege bij FC Volendam

12-11-2023 16:25 Laatste update: 16:33
9

FC Volendam sprokkelde de afgelopen weken aardig wat punten, maar is zondagmiddag op een pijnlijke thuisnederlaag getrakteerd door Sparta Rotterdam: 1-4. De bezoekers liepen laat in de tweede helft uit.

Volendam begon dit seizoen met vier nederlagen in de Eredivisie, maar pakte in de afgelopen weken punten tegen FC Utrecht, Excelsior en NEC. Met Sparta trof het een opponent die zich wilde revancheren voor de 1-2 nederlaag tegen Almere City van vorige week. Het waren dan ook de Rotterdammers die uitstekend aan de wedstrijd begonnen. Aanvoerder Bart Vriends scoorde al na zes minuten spelen. De centrale verdediger verlengde een voorzet vanaf de linkerkant van het veld in het doel: 0-1.

Het antwoord van Volendam volgde al snel: slechts zeven minuten later. Milan de Haan kreeg de bal met wat geluk voor zijn voeten en haalde vervolgens overtuigend uit. Sparta-doelman Nick Olij had geen antwoord: 1-1. Beide ploegen kreeg vervolgens kansjes om de voorsprong te nemen, iets waar de bezoekers op slag van rust in slaagde. Joshua Kitolano was na wat geluk het eindstation na een snelle counter. De middenvelder plaatste daarna uitstekend in de rechterbovenhoek.

In het tweede bedrijf waren de kansen schaars. Volendam was nog wel heel dichtbij, via Garang Kuol. Hij kapte naar binnen en loste vervolgens een gevaarlijk schot, dat rakelings naast zeilde. Toen Vriends in de slotfase zijn tweede van de middag maakte, was de Sparta-zege een feit. Arno Verschueren maakte er vlak voor het laatste fluitsignaal zelfs nog 1-4 van. Door de winst komt de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk op een puntentotaal van achttien. Volendam blijft zeventiende.