Boetes en schorsingen: verhit duel tussen Lecce en AC Milan krijgt staartje

Boetes en schorsingen: verhit duel tussen Lecce en AC Milan krijgt staartje

14-11-2023 19:00

Olivier Giroud heeft een schorsing van twee wedstrijden gekregen voor het uitschelden van de scheidsrechter tijdens de verhitte wedstrijd tussen Lecce en AC Milan van zaterdag. Ook aan het Lecce-kamp zijn flinke straffen uitgedeeld.

Giroud kreeg in zeer korte tijd een gele én een rode kaart. Volgens het scheidsrechtersrapport was de gele kaart voor een 'afwijkende mening' en werd een directe rode kaart gegeven voor beledigende protesten van de spits van AC Milan. Dat kost hem nu dus twee wedstrijden voor de Milanezen. 

De wedstrijd in Stadio Via del Mare eindigde in chaos. Giroud kreeg een rode kaart en Lecce dacht daarna de winnende treffer gemaakt te hebben. Daar ging na ingrijpen van de VAR een streep doorheen. 

De president van Lecce, Sticchi Damiani, reageerde woedend op het annuleren van de winnende treffer van zijn ploeg en uitte zijn frustratie op de Italiaanse tv. Voor het gebruik van 'intimiderende, beledigende en bedreigende woorden' wordt de bestuursman tot 4 december geschorst. De sportdirecteur van Lecce krijgt een boete van 10.000 euro en mag drie wedstrijden niet aanwezig zijn. Hij bestormde de zijlijn van het veld en maakte 'intimiderende gebaren' naar de vierde official. Assistent-manager Andrea Tarozzi ontvangt een schorsing van één wedstrijd plus een boete van 5.000 euro.