Meer details overnamesoap Vitesse: 'Maar geen signalen ontvangen dat stuk loopt'

Meer details overnamesoap Vitesse: 'Maar geen signalen ontvangen dat stuk loopt'

14-11-2023 21:54
153

Er is weer wat meer duidelijk geworden over de overnamesoap rondom Vitesse. De Gelderlander weet dat één van de problemen is dat de Common Group, het bedrijf dat Vitesse over wil nemen, geen jaarrekeningen kan overleggen met de KNVB. De Arnhemmers zeggen echter 'geen enkel signaal' te hebben ontvangen dat de boel in de soep loopt.

Sportief gezien is het crisis bij hekkensluiter Vitesse, maar buiten het veld is dat zeker ook zo. De Arnhemmers zijn verwikkeld geraakt in een ellenlang overnameproces, waardoor er nog steeds geen geld beschikbaar is om te investeren op de transfermarkt. De Telegraaf bracht eerder op dinsdag al dat er 'een ernstige complicatie' is opgetreden in de overname. Nu komt de Gelderlander met meer details.

De regionale krant weet dat de Common Group bijvoorbeeld geen jaarrekeningen kan overleggen. De organisatie is gevestigd in de Amerikaanse staat Delaware, waar grote belastingvoordelen gelden voor bedrijven, die daar dus ook geen jaarrekeningen hoeven te overleggen. De KNVB moet echter alle gegevens in handen krijgen, wil het groen licht geven voor de overname.

Peter Rovers (foto rechts), de interim-directeur van Vitesse, zegt dat de KNVB en Integis, het forensisch accountantsbureau dat onderzoek doet naar het Russische verleden van Vitesse en de financiële achtergrond van de Common Group, 'heel veel vragen' stellen. "We hebben inmiddels alle mogelijke informatie gedeeld. Dat is, bij gebrek aan jaarrekeningen, alternatieve financiële informatie. Daarin betrachten we naar Integis en de bond alle openheid. De laatste gegevens zijn vorige week donderdag gedeeld. Daarna hebben we geen enkel signaal ontvangen, van Integis of de KNVB, dat de zaken stuklopen."