'Club Brugge maakt jacht op Struijk, Engelse verbazing om genoemde som'

'Club Brugge maakt jacht op Struijk, Engelse verbazing om genoemde som'

16-11-2023 17:15
31

Pascal Struijk heeft zich in de kijker gespeeld van Club Brugge, meldt de Belgische transferjournalist Sacha Tavolieri. De Belgische topclub zou de Nederlander voor zo'n vijftien miljoen euro willen overnemen van Leeds United, maar in Engeland wordt daar verbaasd op gereageerd.

Struijk is basisspeler bij Leeds United en bovendien een steunpilaar in de ploeg van manager Daniel Farke. Het lokale Yorkshire Evening Post gelooft dan ook niet dat Club Brugge veel kans maakt, hoewel de Belgen afgelopen zomer ook al jacht maakten op de 24-jarige verdediger.

Wedden

Meer odds

'Het gerucht dat Struijk in verband brengt met een januari-transfer naar Club Brugge is opnieuw opgedoken', schrijft de krant. 'YEP begrijpt echter dat het zeer onwaarschijnlijk is dat Leeds halverwege de kampioenscampagne afscheid zal nemen van de centrale verdediger, die een sleutelrol speelt in de ploeg van Farke.' Niet voor niets droeg de ex-jeugdspeler van Ajax al een paar keer de aanvoerdersband. 'Daarmee is het hoogst onwaarschijnlijk dat Leeds instemt met een verkoop van vijftien miljoen in de jacht op promotie.'

'Struijk is één van de uitblinkers van het team en keert terug naar de vorm die hem veertien maanden geleden voor het eerst een plekje in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal opleverde', besluit de lokale krant. Struijk en Leeds staan op dit moment derde in het Engelse Championship. Hij heeft nog een contract tot de zomer van 2027.