Willem ll loopt uit na rode kaart VVV en verstevigt koppositie in KKD

17-11-2023 22:59 Laatste update: 23:04
39

Willem ll heeft de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie vrijdagavond verder verstevigd. De Tilburgers, die onder trainer Peter Maes bezig zijn aan een uitstekende reeks, wonnen met 1-3 van VVV-Venlo, dat de hele tweede helft met een man minder speelde.

Willem ll had het in de eerste helft lastig tegen VVV. De Limburgers gaven weinig kansen weg. De grootste mogelijkheid was voor Raffael Behounek, maar zijn kopbal werd gepareerd door VVV-doelman Jan de Boer. Kort voor rust kreeg de thuisploeg een flinke tik te verwerken. Geen tegentreffer, maar een rode kaart. Die was voor Robert Klaassen, die een harde tackle beging op Freek Heerkens.

De bezoekers uit Tilburg maakten optimaal gebruik van de man meer-situatie. De openingstreffer was van Thijs Oosting, waarna Behounek even later voor de 0-2 zorgde door te scoren uit een hoekschop. Toen Heerkens in de slotfase de 0-3 maakte, was het over en uit. VVV zorgde via Rick Ketting nog wel voor het slotakkoord: 1-3. Door de zege komt Willem ll op 32 punten. Naaste achtervolger Roda JC komt zondag in actie tegen SC Cambuur.