'Mogelijk gevolgen De Ligt bij Bayern na interesse in zwaargewicht van Ten Hag'

'Mogelijk gevolgen De Ligt bij Bayern na interesse in zwaargewicht van Ten Hag'

20 november - 19:11 Laatste update: 19:12
12

Bayern München heeft zijn oog laten vallen op Raphaël Varane, meldt de Duitse tak van Sky. De Manchester United-verdediger is nog geen 'hot topic' bij Der Rekordmeister, wel wordt hij de komende weken nauwlettend in de gaten gehouden.

Varane is bij de clubleiding van Bayern onderwerp van gesprek geweest, klinkt het. De conclusie is dat de dertigjarige Fransman zeker een interessante optie is, maar voorlopig is een transfer onrealistisch wegens zijn salaris. Bayern heeft een eventuele komst van Varane tegelijk nog niet afgeschreven. De komende periode wordt duidelijk of de Duitsers gaan doorpakken.

Bayern heeft naar verluidt al bij United geïnformeerd naar Varane. De Duitse club heeft te horen gekregen dat de Fransman mag vertrekken, zolang het gaat om een definitieve transfer en er een transfersom tegenover staat. Varane wordt getaxeerd op een bedrag tussen de twintig en dertig miljoen euro. Het salaris van de verdediger is een struikelblok voor Bayern. Varane zou jaarlijks een kleine 19,5 miljoen euro opstrijken.

De belangstelling van Bayern voor Varane heeft mogelijk gevolgen voor Matthijs de Ligt, die door de aanwezigheid van Kim Min-jae en Dayot Upamecano al niet zeker is van een basisplaats. Wereldkampioen Varane kwam medio 2021 als een grote meneer - hij verruilde Real Madrid voor veertig miljoen euro voor United - binnen op Old Trafford, dit seizoen heeft manager Erik ten Hag lang niet altijd een basisplek voor hem ingeruimd.