Boilesen reageert op mogelijke move trainer: 'Ajax kan hem gebruiken'

Boilesen reageert op mogelijke move trainer: 'Ajax kan hem gebruiken'

23-11-2023 16:30
23

FC Kopenhagen-verdediger en oud-Ajacied Nicolai Boilesen denkt dat zijn trainer, Jacob Neestrup, goed bij Ajax past. Het Deense Bold heeft Boilesen naar een potentiële move gevraagd.

Dat doet het Deense medium naar aanleiding van een kandidatenlijst die VoetbalPrimeur heeft opgesteld. Ajax is op zoek naar een jonge, vooruitstrevende en vernieuwende trainer trainer en op basis daarvan maakte VP een profielschets. "Ik denk dat hij het prima zou doen", reageert Boilesen op de vraag of hij denkt dat Neestrup bij Ajax past.

"Maar ik ben er vrij zeker van dat hij nu niet vertrekt", voegt de Deen eraan toe. "Dat denk ik omdat de trainer hier grote plannen heeft. Het is niet dat hij het niet kan, want Ajax kan wel een Jacob Neestrup gebruiken. Hij is een jonge en innovatieve trainer die een eigen werkwijze hanteert."

Neestrup zelf is ook gevraagd naar een mogelijke transfer naar Ajax, maar hij wilde niet reageren. De Amsterdammers gaan tot het einde van het seizoen door met John van 't Schip. Daarna moet een jonge, vooruitstrevende trainer het stokje overnemen.